Родопи - мистерия и настояще

Site Search

Slide 1 jFlow Plus
Slide 2 jFlow Plus
Slide 3 jFlow Plus


Връх Снежанка

Връх Снежанка е разположен на около 15 км от град Смолян, а курортът Пампорово се разполага в неговото подножие. Това е и най-високият връх в курорта. Родопският връх се издига на височина от 1926 м. По-голямата част от ски пистите на курорта започват именно от върха, като надморската им височина варира от 1926 до 1400 м.През зимата любителите на ски , сноуборд, моторни шейни използват изградените писти, водещи началото си именно от този връх. От самия връх тръгват и няколко въжени линии. През лятото пък туристите са привлечени от отличните условия за пешеходни преходи, колоездене, спортен риболов и други.

На върха е изградена телевизонна кула, чието строителство е започнало през 1973г. и е завършило през 1978г. Оттук БНР и БНТ започват да излъчват своите предавания още през 70-те години на миналия век.

Красивата природа в района привлича туристи целогодишно. През зимата курортът Пампорово предлага много добри условия за зимни спортове - ски, сноуборд, забавления с моторни шейни, зимен риболов и др. През лятото Родопите са подходящи за пешеходни преходи, колоездене, спортен риболов, билкарство, а туристите могат да отседнат в някое от гостоприемните селца в района или в курорта Пампорово. В близост се намират градовете Чепеларе и Смолян.Полезни връзки

Любими сайтове

Портфолио